Recept: Mini kokosmacronen met pistache

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Een kokosmakroon sla ik nooit af! Deze zijn met gemalen pistachenoten, voor een extra volle smaak.

benodigdheden (voor 30 stuks):

2 eiwitten

125 gram suiker

100 gram geraspte kokos

50 gram gepelde ongezouten pistachenoten

keukenmachine

bakplaat met bakpapier

bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ˚C. Klop de eiwitten met een vork los. Klop de suiker en de geraspte kokos door het eiwit. Maal in de keukenmachine de pistachenoten fijn en schep ze door het kokosbeslag. Vorm met natgemaakte handen of met twee lepels kleine bergjes van het beslag op de bakplaat, zo groot als een walnoot. Bak de makronen in de voorverwarmde oven in 10 minuten goudbruin en gaar. Leg de zachte makronen voorzichtig o …
Dit is 51% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?