Recept: Minestrone

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het leuke van zelfgemaakte soep: het is gezond en veel lekkerder dan soep uit pak, zak of blik. En het kan bijna niet mislukken. De Française ­Sophie Dupuis-Gaulier schreef het boek Wereldsoepen. 100 recepten voor heerlijke maaltijdsoepen. Vandaag: Minestrone.

benodigdheden voor 4 personen

100 g gedroogde witte bonen

2 teentjes knoflook

1 ui

1 grote of 2 kleine courgette(s)

2 stengels bleekselderij

2 wortels

3 tomaten (verse of uit blik)

4 el olijfolie

1 l kippenbouillon

100 g korte pasta

40 g Parmezaanse kaas, geraspt

4 takjes basilicum

zout en peper

bereiding

Doe de dag tevoren de bonen in een pan met 3 keer hun volume aan koud water en laat 12 uur weken.

Spoel de bonen af. Doe ze in een grote pan en zet ze …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?