Recept: Mieren in de boom

Koken
beeld good cook
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wanneer ik gehakt in de koelkast heb liggen, eindig ik vaak bij deze geurige kluwen van umami-rijk gehakt en noedels. Een blik en je snapt waar de recepttitel vandaan komt. Meestal gooi ik er, als ik ze in huis heb, nog wat stukjes sperzieboon doorheen tegelijk met het vlees.

benodigdheden voor 4 personen

125 g varkensgehakt

½ tl lichte sojasaus

½ tl Shaoxing rijstwijn

½ tl geroosterde sesamolie

125 g dunne rijstnoedels

1 el zonnebloemolie

1 teen knoflook, fijngesneden

2,5 cm gemberwortel, geschild en fijngesneden

2 lente-uitjes, groene deel in de lengte in reepjes, witte deel in ringen

1 tl chili-bonenpasta (Aziatische toko)

1 el korianderblad, om te serveren

de shaoxing wijnsaus

1 el lichte sojasaus

1 el Shaoxing rijstwijn

½ tl zout

½ tl suiker

½ tl geroosterde sesamolie

240 ml kippenbouillon

bereiding

Meng het varkensgehakt met de sojasaus, …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?