Recept: Micheles limoncello

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De broer van de auteur, Michele, had zijn eigen recept voor limoncello. ‘Heerlijk in de zomer, als aperitivo, geserveerd met veel ijs en gegarneerd met een schijfje citroen en verse munt.’

benodigdheden

schil van 9 citroenen, in repen

1 liter zuivere alcohol of wodka van goede kwaliteit

3 liter houdbare melk

2,5 kg fijne kristalsuiker

1-2 vanillestokjes

bereiding

Doe de repen citroenschil in een grote kom. Voeg de alcohol toe en laat de repen schil tien dagen intrekken.

Breng de melk en suiker in een grote pan op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur uit en laat de inhoud volledig afkoelen.

Herhaal het proces van aan de kook brengen en af la …
Dit is 33% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief