Recept: Marqa-boontjes met kikkererwten

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Marqa, marmita of douaz is de manier waarop men in Marokko de AVG-maaltijd (aardappels, vlees, groente) eet. In het kort komt het neer op een simpele stoof van seizoensgroenten met vlees of kip en meestal ook aardappels. Dit eet je met dik, versgebakken Marokkaans brood.

benodigdheden

50 g gedroogde kikkererwten

2 witte uien

2 rijpe tomaten

milde olijfolie

½ theel. versgemalen kaneel

½ theel. versgemalen komijn

1 eetl. gemberpoeder

1 eetl. kurkumapoeder

1 klein bosje peterselie en/of koriander

peper, zout

600 g verse sperzieboontjes

versgebakken Marokkaans brood

bereiding

Week de kikkererwten een nacht in ruim schoon water.

Pel en snijd de uien fijn. Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees fijn (je kunt eventueel ook de schillen fijnsnijden en g …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?