Recept: Marokkaanse linzenstoof

Koken
beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze linzenstoof maak je met pompoen, wortel, tomaat, ui en prei. Hij zit niet alleen boordevol groente, maar ook boordevol smaak door de kruiden en gember.

benodigdheden voor 2 personen

stuk pompoen van ca. 400 gram

1 winterwortel (ca. 200 gram)

1 ui

4 tomaten

stukje gemberwortel (ter grootte van ½ duim)

1 sinaasappel

200 gram rode linzen

2 eetlepels olie

1 theelepel komijnzaad

½ theelepel gemalen koriander

mespunt kaneel

1 dunne prei

5 takjes koriander of peterselie

100 gram halfvolle yoghurt

evt. 1 theelepel sumak (gemalen rode bessen met pittige zure smaak)

bereiding

Was de pompoen goed en verwijder de draden en pitjes. Snijd de pompoen in blokjes.

Maak de winterwortel schoon en snijd hem in plakken.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?