Recept: Makreel met rode pikante saus

Koken
beeld fresh food photos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Gerookte makreel is uitstekend te gebruiken als onderdeel van een warm gerecht, bijvoorbeeld met een rode pikante lichtzure saus. Dit gerecht is een knipoog naar het Indonesische Balado Ikan, waarbij verse makreel gebakken wordt, alvorens hij in de pikante tomatensaus gaat.

benodigdheden

(voor 2 personen)

1 gerookte makreel, schoongemaakt visvlees in stukjes

plantaardige olie

1 ui

1 lange rode chilipeper

3 tomaten in stukjes

1 tl gemberpoeder

1 tl gemalen koriander

1 tl gemalen komijn

3 el zoetzure zilveruitjes uit een potje (Kesbeke)

½ pak tomato fritto Heinz (175 gram)

zout en peper

1 el ketjap manis

½ el gembersiroop

1 el gehakte koriander om te garneren

bereiding

Verhit 2 eetlepels olie in een diepe koekenpan of hapjespan. Snipper de ui en fruit deze 3 m …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?