Recept: Maïsbrood uit de pan met ui en peertjes

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vandaag een recept voor brood dat echt ongecompliceerd is. Geen gist, niet rijzen: dit is net zo makkelijk als pannenkoeken. Gebruik fijne polenta of maïsmeel, geen maïzena. Maïsmeel is te koop in de biowinkel. Ook veel supermarkten verkopen allerlei meelsoorten, omdat tegenwoordig iedereen wel ergens niet tegen kan. Maïsmeel is glutenvrij.

benodigdheden (voor 1 maïsbrood)

4 eetl. boter om in te bakken

1 grote rode ui, in ringen

2 peren, met schil, in schijfjes

de naaldjes van 1 flinke tak rozemarijn

zeezout en versgemalen zwarte peper

200 g fijne polenta of maïsmeel (geen maizena)

5 theel. bakpoeder

2 grote eieren, losgeklopt

300 ml karnemelk

100 g gesmolten boter, plus iets extra

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Smelt de helft van de boter om in te bakken in een zware koekenpan die in de oven k …
Dit is 26% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief