Recept: Madeleines

Koken
beeld fontaine uitgevers
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Madeleines zijn echt mijn lievelingscakejes. Ze zijn zacht en vol van smaak met een vleugje citroen. Maar het is niet makkelijk om ze perfect te bakken. Want voor een Franse patissier is een madeleine pas gelukt als deze een mooi bol buikje heeft gekregen aan de bovenkant.

benodigdheden voor 24 stuks

125 g roomboter, kamertemperatuur

160 g patentbloem

8 g bakpoeder

3 eieren

125 g kristalsuiker

25 g honing

de geraspte schil van 1 citroen

zout

bereiding

Zorg dat de boter zeer zacht is, maar niet gesmolten. Zeef de bloem met bakpoeder. Klop de eieren met de suiker en honing schuimig. Meng de citroenrasp en een snufje zout erdoor en spatel ook de bloem met bakpoeder erdoor. Voeg de afgekoelde boter toe en laat het beslag ten minste 2 uur afgedekt in de koel …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?