Recept: Macaroni met verse ricotta

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Op zondag zorgde vader Giuseppe voor de lunch en nam voor één dag de regie van moeder over, schrijft auteur Luca Lorusso. Hij maakte dan zijn favoriete gerecht: maccheroni con ricotta fresca.

benodigdheden (6 personen)

500 g verse ricotta

70 ml gezouten kokend water

2 el suiker, of naar smaak

snufje kaneel

500 g maccheroni, penne of paccheri

bereiding

Doe de ricotta in een kom met het gezouten kokende water. Roer het water er met een lepel rustig door, tot de ricotta is gesmolten en opgenomen. Voeg voor een volle, romige saus zo nodig nog wat heet water toe. Voeg de suiker en kaneel toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Zet de saus a …
Dit is 34% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief