Recept: Luxe appeltaart

Koken
beeld Carel Schutte
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wilma van Dijk, 27 jaar, is lerares Engels. Is ze klaar met lesgeven, dan doet ze niets liever dan de opbrengst van haar moestuin – honderd vierkante meter – verwerken in betoverende recepten. Vandaag: luxe appeltaart.

De ‘r’ is weer in de maand en dat betekent dat ik eindelijk dit recept voor een luxe appeltaart kan delen. Natuurlijk kun je deze appeltaart ook in de winter of zomer maken, maar toch voelt het als een perfect herfstrecept.

Ik heb deze versie van de appeltaart nu enkele keren gemaakt en iedereen is erg enthousiast. Hij is niet lastig om te maken en als je hem opdient, ziet hij er echt uit alsof die uit een tijdschrift komt of van de plaatselijke bakker.

De bakvorm die ik gebruik is een langwerpige van 35x11 cm. Met deze afmetingen houd je wel wat deeg en vulling over, maar daar maak ik dan …
Dit is 14% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief