Recept: Lohipiirakka

Koken
beeld Sigurd Kranendonk
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Voor deze overheerlijke hartige zalm-pie gebruik ik een bol bladerdeeg die ik losjes uitrol. Ik ben niet zo’n kok die alles strak en recht op het bord wil. Dus laat ik de vorm van de bol gewoon zoals die is, we noemen het dan heel hip een ‘freeform-pie’.

benodigdheden

220 g zilvervliesrijst

4 eieren, hardgekookt en grof gehakt

16 plakjes bladerdeeg

400 g warm gerookte zalm, in stukjes

200 g diepvrieserwten, ontdooid

1 ui, gesnipperd

8 takjes dille, gehakt

1 ei, losgeklopt

50 ml melk

zeezout en witte peper

bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten.

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Maak twee plakken bladerdeeg van ongeveer 20 x 40 centimeter. Bekleed een bakplaa …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?