Recept: Linzenstoof

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Net zoals bonen zijn linzen een geweldige basis voor een stoofschotel. Ze zijn vrij neutraal van smaak, maar nemen mooi alle smaken op die eraan toegevoegd worden. Ideaal om mee te variëren dus. Vergeleken bij bonen zijn linzen instantkokers! Een kwartiertje tot een halfuurtje, meer hebben ze meestal niet nodig. Let wel goed op en kook ze niet te hard, want dan kook je ze tot moes.

benodigdheden

linzen

een uitje

zout en peper

bereiding

▶ Bak in een stoofpan het uitje glazig. Voeg smaakmakers toe en bak even mee.

▶ Voeg de linzen en zoveel water toe dat de linzen een paar centimeter onderstaan.

▶ Kook de linzen gaar en giet af.

▶ Voeg (eventueel) andere ingrediënten toe. Warm zo nodig nog even door.

twee variaties

Rode linzen met geroosterde pompoen, abrikozen en amandelen

Meng gekookte en afgegoten rode linzen met stukjes geroosterde pompoen, een paar flin …
Dit is 30% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door