Recept: Linzen in kokossaus

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Linzen zijn een goede vleesvervanger. Dit gerecht geeft je een verzadigd gevoel en is eenvoudig te maken. Extra ­lekker met gestoomde broccoli.

benodigdheden (voor 2 personen)

250 gram rode linzen

1 ui

½ Spaanse peper

1 theelepel kerrie

1 eetlepel olie

2 eetlepels kokosmelk

½ blik tomatenblokjes zonder zout

bereiding

Was de linzen en kook ze in water in ca. 20 minuten gaar.

Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje klein.

Fruit de ui met de kerrie in de olie. Voeg de stukjes peper, de kokosmelk en de tomatenblokjes met het vocht toe en laat de saus 10 minuten ­koken.

Schep de linzen erdoor.

tip

Houd je ingrediënten over? Een …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?