Recept: Limoen-honingkip uit de oven

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf limoen-honingkip uit de oven maken, kan met onderstaand recept. Het komt uit het kookboek Koken met Janny. Elke dag vers van Janny van der Heijden. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (voor 4 personen):

2 el limoensap

4-5 el honing

2 el olijfolie

zeezout, versgemalen

zwarte peper

1 (mais)kip van ca. 1,25 kg

1 ui, gepeld, in vieren

1 limoen, in vieren

1 takje rozemarijn

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C en leg een rooster op een braadslede. Roer limoensap, honing, olie, zout en versgemalen peper in een kom dooreen.

Vul de kip met de stukken ui en limoen en het rozemarijntakje en plaats de kip op het rooster in de braadslede. Braad de ki …
Dit is 45% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief