Recept: Lawar

Koken
beeld Remko Kraaijeveld
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In IndoRock deelt Vanja van der Leeden ‘Indonesische smaken in een nieuwe jas’. Vandaag: Lawar, lauwwarme kruidige salade van jackfruit. Omdat dit gerecht zo veel smaakmakers en kruiden draagt, leent het zich goed voor een vleesloze variant met jackfruit.

benodigdheden voor 4 personen

bumbu bali

2 eetl. kokosolie of zonnebloemolie 280 g jackfruit (uitlekgewicht van een blik)

200 g kousenband in stukken van 2 cm

100 ml kokosmelk

2 kaffirlimoentjes, goed gewassen

50 g kokosrasp

gebakken sjalotjes

laosfloss (optioneel)

bereiding

Gaar de bumbu in de kokosolie in een koekenpan. Blijf omroeren tot hij lekker begint te geuren, dat duurt zeker 10 minuten.

Spoel intussen van het jackfruit in een vergiet o …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?