Recept: Lamsspiesjes met muntchumichurri

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Chimichurri wordt meestal gemaakt met bladpeterselie. Deze versie met munt heeft een lichte, frisse smaak. Je kunt de blokjes lamsvlees om en om met groene olijven aan een spies rijgen.

benodigdheden

500 g lamsvlees van de schouder, in blokjes van 2 x 2 cm

Voor de chimichurri

1 bos bladpeterselie (blad en steeltjes), fijngehakt

2 bosjes munt (blad en steeltjes), fijngehakt

3 teentjes knoflook, fijngehakt

120 ml olijfolie

2 el citroensap

½ Spaanse peper, fijngehakt

½ rode ui, geraspt

Extra nodig

metalen of houten spiesen

groene olijven (optioneel)

bereiding

Doe peterselie, munt en knoflook in een vijzel of keukenmachine. Wrijf

of pureer tot een gladde pasta. Doe er beetje bij beetje olie en citroensap

bij tot je een gladde saus hebt. Voeg dan de peper en rode …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?