Recept: Lamsspareribs met rozemarijn-honingglazuur en zoetzure groente en couscous

Koken
beeld Wilma breunissen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Masterchef Estée Strooker (25) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag lamsspareribs met rozemarijn-honingglazuur en zoetzure groente en couscous.

Veel mensen houden van spareribs, vooral als er een lekker zoetig sausje overheen zit. Deze spareribs moet je even voorgaren; dat kan ideaal op lage temperatuur in de oven. Het lekkerst zijn ze op de barbecue, maar ook uit de oven kun je ze prima eten. Normaal worden varkensspareribs gebruikt. Deze lamsspareribs zijn een leuk alternatief.

benodigdheden (4 pers.):

1,2 kg lamsspareribs

4 el honing

50 ml wittewijnazijn + 2 el wittewijnazijn

1 bol knoflook

1/2 bosje rozemarijn

1 blikje tomatenpuree

2 citroenen

75 ml zonnebloemolie

300 g couscous

400 ml water

1 el kerrie

1 tl komijnpoeder

1 rode ui

Dit is 15% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief