Recept: Lamssoep

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een heerlijke soep die je een avond van tevoren of op een luie zondag kunt maken. Kies zelf hoeveel en welke knolgroenten je gebruikt, afhankelijk van wat je in je tuin of koelkast hebt.

benodigdheden

1,5 kg lamsvlees

1 wortel + 250 g wortels

1 ui

2 tenen knoflook

250 g knolselderij

250 g koolraap

150 g wortelpeterselie

500 g aardappels

1 eetl. fijngehakte lavas, als je die in de tuin hebt

4-5 eetl. bladpeterselie

zout en versgemalen zwarte peper

bereiding

Snijd desgewenst het vet van het lamsvlees. Leg het vlees in een pan met ruim kokend water. Laat het aan de kook komen en giet het water af. Vul de pan weer met koud water, tot het vlees net ond …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?