Recept: Lamsgehakt met appel, broccoli en aardappelen

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het Voedingscentrum stelt gerechten met zorg samen, met veelal producten uit de Schijf van Vijf. Vandaag een heerlijk gerecht met lamsgehakt.

benodigdheden

5 gedroogde appeltjes (ca. 15 gram)

citroensap

6 aardappelen

1 volkoren beschuit

200 gram lamsgehakt

1 teentje knoflook

1 eetlepel vloeibare margarine

500 gram broccoli

stukje prei

½ theelepel mosterd

bereiding

Snijd de gedroogde appeltjes in stukjes en laat ze 20–30 minuten in 100 ml water met wat citroensap wellen.

Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.

Maak de beschuit fijn.

Maak het gehakt aan met het uitgeperste teentje knoflook, de fijngemaakte b …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?