Recept: Kruidenkaasflensjes

Koken
beeld fresh food photos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bij pannenkoeken en flensjes denk je al snel aan iets zoets. Lekker, maar hartige flensjes met kruiden zijn een heerlijke variant, die het goed doen als lunch of licht avondmaal bij een kop soep. Tip: koop kruiden bij de Turkse supermarkt, daar zijn de bossen goedkoop, groot en krakend vers.

benodigdheden

(voor 6-8 stuks)

1 bos peterselie, blaadjes en steeltjes

1 bos koriander, blaadjes en steeltjes

½ bos munt, alleen de blaadjes

3 eieren

125 gram (spelt) bloem

1 tl bakpoeder

snuf zout

150-200 ml volle melk

zonnebloemolie

1 doosje kruidenkaas (bijv Boursin) à 150 gram

bereiding

Was de kruiden en droog ze in de ­slacentrifuge. Hak de kruiden fijn in de keukenmachine.

Voeg terwijl de keukenmachine draait de eieren, de bloem, bakpoeder, zout en melk toe en klop tot een yoghurt-dik b …
Dit is 35% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?