Recept: Krokante kalfssukade met piccalilly

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vandaag een recept voor het maken van krokante kalfssukade met piccalilly. Het komt uit het kookboek Simple Smart Cooking, smaken van toen in een nieuw jasje van Julius Jaspers. Een bespreking van dit kookboek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden

1 kg kalfssukade, gevacumeerd

50 g boter

50 ml zonnebloemolie

Piccalilly:

200 ml natuurazijn

150 g pastinaak, geschild, in brunoise

30 g bloem

100 ml water

40 g suiker

1 el kerriepoeder

2 tl dijonmosterd

bereiding

Leg de kalfssukade vacuüm in een pan met warm water en plaats deze 2 uur in een voorverwarmde oven op 80° C.

Haal de sukade uit de oven en leg 15 minuten in ijswater. Laat volledig afkoelen.

Haal de sukade uit het vacuüm, dep droog met keuke …
Dit is 34% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door