Recept: Krokante haverblokjes

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Appels zijn het hele jaar door gemakkelijk te verkrijgen. Daardoor zouden we bijna vergeten hoe bijzonder en smaakvol het product is. Een appel per dag wil dit stukje veelzijdige fruit weer op de kaart zetten. Een recensie van dit bakboek stond afgelopen woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (voor 4-6 personen):

200 g boter

125 g havervlokken

200 g bloem

100 g suiker

1 snufje zout

1 tl bakpoeder

1 snufje kaneel

1 piepklein snufje nootmuskaat

3-4 appels

sap van 1 citroen

100 g rozijnen of een mix van rozijnen en andere gedroogde vruchten

40 g walnoten, hazelnoten, paranoten, cashewnoten – naar keuze

5 el abrikozen- of rodebessenjam

bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Beboter een vierkante of rechthoekige vorm. Laat de rest van de boter heel zachtjes in een pan o …
Dit is 24% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief