Recept: Koude tomatensoep met zomerkruiden

Koken
beeld ap / Larry Crowe
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Voor deze tijd van het jaar is een koude tomatensoep niet te versmaden. Lekker voor de maaltijd aan het begin van een zomerse avond.

benodigdheden (voor 2 personen):

500 gram rijpe tomaten

½ sjalotje

½ teentje knoflook

½-1 eetlepel (rode wijn) azijn

1 eetlepel olijfolie

4 takjes (platte) peterselie

4 blaadjes lavas (maggiplant) of selderij

6 sprieten bieslook

bereiding

Was de tomaten, snijd ze in stukken en verwijder harde delen.

Maak het sjalotje en de knoflook schoon.

Pureer de tomaten met het sjalotje en de knoflook heel fijn.

Laat de soep minimaal 1 uur op een koude plaats afgedekt staan, dan ontwikkelen de tomaten meer smaak.

Maak de soep op smaak met peper, wat az …
Dit is 55% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief