Recept: Koolsoep met rijst

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De keuken van Puglia wordt weleens boers genoemd. Maar in Italië is de keuken vermaard en de rest van de wereld gaat dit ook steeds meer inzien. Ongecompliceerde, voedzame gerechten die uitstekend voldoen aan de eisen van de huidige tijd.

benodigdheden (voor 6 personen):

1 groene kool, in grove stukken

150 g arboriorijst (superfino)

7 dl kokende kalfsbouillon

geraspte parmezaan, voor erbij

Luca Lorusso vertelt: ‘Ik ben zo ongeveer met mijn navelstreng in deze soep geboren, aangezien mijn zus Isabella op de dag dat ik ter wereld kwam (thuis, in de kamer naast de keuken) dit gerecht bereidde. Natuurlijk was ik zo piepjong dat ik me dit niet meer zelf kan herinneren, maar wie weet, onbewust … Want …
Dit is 34% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief