Recept: Koninginnesoep

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een recept voor koninginnesoep kan in het kookboek Vorstelijk tafelen in Nederland natuurlijk niet ontbreken. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden

1 l water

4 dl kalfsfond (potje)

500 g kippenbout

dragon, kervel, tijm

preitje

zout

35 g boter

35 g bloem

½ dl witte bordeaux

½ dl slagroom

½ eetlepel fijngesneden dragon

bereiding

Breng water, fond, bout, kruiderij, prei en zout naar smaak aan de kook. Laat 1 uur trekken met het deksel op de pan. Zeef het vocht door een natgemaakte, uitgewrongen fijngeweven doek.

Smelt de boter in de pan, voeg de bloem toe en laat deze roerend goudgeel fruit …
Dit is 48% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief