Recept: Kolenrestjessoep

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Soep kun je eigenlijk overal van maken. Van alle restjes van de afgelopen week bijvoorbeeld. Dus heb je nog verschillende stukken kool in de koelkast? Dan is dit recept ideaal! Een heerlijk eenvoudige soep, met een eigenwijze smaak.

benodigdheden (voor 4 personen):

½ groenekool

100 g boerenkool

½ paksoi

2 smalle winterpenen

2 teentjes knoflook

1 ui

2 el zonnebloemolie

1 liter groentebouillon

paar takjes dille

paar takjes peterselie

bereiding

Verwijder de stronk en de harde kern van de groene kool, boerenkool en paksoi. Snijd alle kool in stukjes. Schil de winterpenen en snijd ze in plakjes. Snipper de knoflook en de ui.

Verhit de olie in een grote (soep)pan. Fruit de ui met de knoflook in 10 minute …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?