Recept: Kokosmacronen met chocola

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het kookboek Bakken met kennis wil je de juiste technieken voor het bakken van koek, gebak, taart en brood onder de knie laten krijgen en wil je achter ‘het waarom’ van deze technieken laten komen.

benodigdheden (voor 15 à 16 stuks)

200 g gemalen kokos

200 g fijne kristalsuiker

100 g eiwit (± 3 M-eiwitten)

125 g pure chocola

ijslepel van 40 mm

bakplaat

bakpapier

bereiding

Bereidingstijd: ± 15 minuten, oventijd: ± 20 minuten, afkoelen: ± 30 minuten.

1. Verwarm de oven voor op 170 °C conventioneel of 155 °C hetelucht.

2. Meng kokos, kristalsuiker en eiwitten in een kom en verhit, al roerend, au bain-marie (met de kom op een pan heet water) tot 55 °C.

3. Verdeel het mengsel met een nat …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?