Recept: Knolselderijsoep met gebakken spekjes en bieslook crème fraiche

Koken
beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Masterchef Estée Strooker (27) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag knolselderijsoep met gebakken spekjes en bieslook crème fraîche.

Soms zijn de meest klassieke soepen het allerlekkerst. Deze knolselderijsoep is heerlijk romig en een perfect voorgerecht voor de kerstdagen! Heel simpel om te maken en bovendien helemaal niet duur. Iedereen smelt voor de romige smaak van knolselderij met het knapperige van spekjes.

benodigdheden:

1 knolselderij

2 uien

2 tenen knoflook

1 zure appel

25 g boter

1 el mosterdzaad

2 el honing

150 ml witte wijn

3 blaadjes laurier

paar takjes tijm

1,5 l kippenbouillon

25 ml olijfolie

snufje komijn

75 g crème fraîche

1 bosje bieslook

150 g spekjes

bereiding:

Schil de knolseld …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?