Recept: Knoflook-oregano-crackers

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze crackers zijn heerlijk bij soepen en stoofschotels. Je maakt ze van een voedings- en proteïnerijke combinatie van noten en zaden met specerijen, lekker gezond! Maak je niet druk als je een cracker breekt, want de kruimels zijn perfect over een salade voor wat extra knapperigheid.

benodigdheden (voor 24 crackers):

150 g zonnebloempitten

2 el gemalen lijnzaad

75 g arrowroot of tapiocazetmeel

1 tl fijn zeezout

1 tl oregano

1 tl knoflookpoeder

1 el olijfolie extra vergine

60 ml kokend water

sesamzaad, maanzaad en pompoenpitten

bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 °C .

2. Doe de zonnebloempitten en lijnzaad, arrowroot, zeezout, oregano en knoflookpoeder in een keukenmachine en laat 3 tot 4 minuten draaien tot het een fijn, poederig mengsel is. …
Dit is 30% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief