Recept: Klassieke Franse uientaart met honing, tijm en crème fraîche

Koken
beeld Wilma breunissen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Masterchef Estée Strooker (25) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag klassieke Franse uientaart met honing, tijm en crème fraîche.

Deze taart is zo lekker, en ook nog eens heel prettig voor de portemonnee. Want je raadt het al: uien spelen de hoofdrol in deze taart.

benodigdheden:

Voor het deeg:

1 eidooier

125 gr boter, in stukjes gesneden

250 gr witte bloem

50 ml water of meer indien nodig

flinke snuf zout

Voor de vulling:

3 eieren

1 kg uien

2 el honing

1 bosje tijm

snufje nootmuskaat

75 g boter

scheutje olijfolie

250 g crème fraîche

100 g ontbijtspek

50 ml wittewijnazijn

bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin dan met het deeg. Meng in een grote kom of deegmachine de bloem met water, e …
Dit is 14% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief