Recept: Kladdkaka

Koken
beeld Sigurd Kranendonk
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Kladdkaka klinkt misschien niet meteen als iets lekkers. Maar dat is het wel! En het leuke is, de kans is groot dat je de benodigde ingrediënten altijd op voorraad hebt. Dus vanaf nu, bij elk onaangekondigd bezoek of als je plots een kadootje nodig hebt, geen stress: in 25 minuutjes maak je een overheerlijke kladdkaka.

benodigdheden

150 g boter + extra om in te vetten

150 g poedersuiker

snufje zout

40 g cacaopoeder

1 tl vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker

2 eieren

125 g tarwebloem

1 handje frambozen en/of bramen

6 el skyr (optioneel)

bereiding

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Vet de taartvorm in met wat boter en bekleed met bakpapier.

Smelt de boter en laat afkoelen. Meng met poedersuiker, zout, cacao­poeder en vanille-extract. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix tot ze helemaal …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?