Recept: kippenpasteitje

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vandaag een recept voor kippenpasteitjes. Heleen Halverhout vertelde in haar boek Traditionele Recepten voor de Feestdagen dat pasteitjes tot de traditionele recepten voor bij de feestdagen horen. Daarom kreeg hij een plek in het kookboek van deze week: Vorstelijk tafelen in Nederland.

benodigdheden (4 pasteitjes)

100 g kalfsgehakt, zout

50 g doperwten (diepvries)

3 dl water

600 g soepkip

50 g ui

40 g wortel

1 laurierblad

snufje saffraan

weinig tijm

peterselie

citroenschil

peperkorrels

zout

40 g boter

50 g bloem

½ l kippenbouillon

1 eetlepel witte wijn

½ dl slagroom

0,2 dl gepasteuriseerde eierdooier (=1 eierdooier)

4 kant-en-klare pasteikorstjes

4 takjes peterselie

bereiding

Maak kleine balletjes van gehakt en zout. Kook ze …
Dit is 28% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief