Recept: Kippenbouten in de braadzak

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In dit recept doet de oven het werk voor je. En je kunt de kip met veel combineren. Suggestie: bloemkoolroosjes en aardappelpuree.

benodigdheden

1 prei

2 tomaten

Provençaalse kruiden

2 kippenbouten

paprikapoeder

braadzak met sluiting

bereiding

Warm de oven voor op 180° C.

Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.

Was de tomaten en snijd ze klein.

Meng de prei met de stukjes tomaat, royaal Provençaalse kruiden en peper. Doe dit mengsel in de braadzak.

Neem het vel van de kippenbouten. Wrijf de kip in met peper en paprikapoeder.

Leg de braadzak in een ovenvaste schaal of op de bakplaat en leg de kippenbouten op de groente.

Sluit de zak met de sluiting. Prik aan de b …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?