Recept: kippenbouillon

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Gebruik het liefst de delen van de kip die het meeste been bevatten. Kippenvleugels zijn heel geschikt en ook helemaal niet prijzig. Je kunt ook een hele kip gebruiken.

benodigdheden

1,5-2 kg kippenstukken

1 ui, met schil, in grove ­stukken

2 wortelen, in grove stukken

2 stengels bleekselderij, in grove stukken

4 tenen knoflook, met schil, geplet

10 peperkorrels

1 bouquet garni (bundeltje verse kruiden, samengebonden met een keukentouw)

100 ml droge witte wijn

2,5 l water

2 takjes tijm

1 tl zeezout

kaas- of neteldoek

glazen (weck)potten

bereiding

Breng alle ingrediënten, behalve de tijm en het zeezout, in een grote soeppan aan de kook op hoog vuur. Verwi …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?