Recept: kip met 40 tenen knoflook

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Het maakt niet uit of je uiteindelijk 39 (of 41) tenen knoflook gebruikt voor jouw versie van dit recept. Het gaat erom dat het gerecht barst van die heerlijke knoflook­smaak.

benodigdheden voor 4 personen

4 kippendijen met bot en vel (ca. 700 g)

2 tl droge kipkruiden

koosjer zout en versgemalen zwarte peper

2 el plantaardige olie

3 sjalotten, gesnipperd

40 tenen knoflook (3-4 bollen), ongepeld

120 ml witte wijn of droge vermout

1 tl gedroogde dragon

3 takjes verse bladpeterselie

180 ml kippenbouillon

knapperig brood, voor erbij

bereiding

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Strooi de kipkruiden, zout en peper over de kippendijen.

Verhit de plantaardige olie in een ovenbestendi …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?