Recept: Kip in champignonsaus

Koken
beeld anp / Lex van Lieshout
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Altijd smakelijk: kipfilets in een lichtgebonden saus met champignons. Combineer dit gerecht bijvoorbeeld met gekookte aardappeltjes en een frisse salade.

benodigdheden

2 kipfilets

2 eetlepels vloeibare margarine

150 gram champignons

1 theelepel rozemarijn

2 eetlepels bloem

3 dl bouillon met minder zout

1 eetlepel tomatenpuree

bereiding

Bestrooi de kipfilets met peper.

Bak de filets in de hete margarine in een braadpan aan beide zijden bruin. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.

Neem de kip uit de pan.

Bak de champignons met de rozemarijn in de achtergebleven margarine. Strooi er de bloem over en laat de bloem in een paar minuten al roerend gaar worden.

Schenk er al roerend de bou …
Dit is 52% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief