Recept: Kip in amandelsaus

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een heerlijk recept voor als je even de tijd hebt. De kip stoven duurt veertig minuten, maar met een heerlijke amandelsaus overgoten, heb je ook wat om van te genieten. Eet smakelijk!

benodigdheden (voor 2 personen):

1 ui

1 vleestomaat

2 kippenbouten zonder vel

1 eetlepel vloeibare margarine

1 teentje knoflook

4 takjes peterselie

25 gram blanke ongezouten amandelen

1 eetlepel broodkruim of paneermeel

bereiding

Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Bestrooi de kip met peper en bak de kip in de hete margarine bruin. Bak de ui met de kip mee goudbruin.

Voeg de tomaat en 2 dl water toe en stoof de kip 40 minuten.

Haal het vliesje van de knoflook.

Wa …
Dit is 45% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief