Recept: Kikkererwtensoep

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
‘Veel Syriërs hebben hun huizen verloren, hele gezinnen verhongeren en de winterkou eist zijn tol. Voedselhulp van meelevende mensen van over de hele wereld staat tussen de ontheemden en de dood’, zegt Laurie Contantino, medeauteur van het kookboek Soep voor Syrië.

benodigdheden (voor 4 personen):

600 ml extra vierge olijfolie

2 uien, in blokjes gesneden

1 theelepel zout

350 g kikkererwten (ingeblikt of gekookt, geschild)

1 theelepel fijngesneden rozemarijn, of meer naar smaak

60 ml versgeperst citroensap

takjes rozemarijn

bereiding

Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote soeppan. Fruit de uien – licht gekruid met zout en peper – tot ze zacht en bruin beginnen te worden.

Roer de kikkererwten, 1 liter water en 1 eetlepel gehakte r …
Dit is 36% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief