Recept: kervelsoep

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Kervel heeft een zoete, anijsachtige smaak die goed tot zijn recht komt in soep. Het kruid is familie van de peterselie en koriander. De jonge blaadjes zijn het lekkerst en geven een fijn aroma.

benodigdheden

​2 l groente- of kippenbouillon

1 ui, in grove stukken

5 middelgrote courgettes, in grove stukken

2 preien, alleen het groen, in stukken

2 bosjes kervel

zwarte peper

soepballetjes, gekookt

extra kervel

bereiding

Breng alle groente behalve de kervel samen met de bouillon aan de kook in een grote soeppan. Laat 30 minuten koken op hoog vuur.

Haal de pan van het vuur en voeg de kervel toe.

Pureer de soep tot een glad geheel. Zeven hoeft niet, een beetje textuur is juist lekker in …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?