Recept: Kerststerren met caprese

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In een half uurtje een kerstster met caprese maken, het kan met onderstaand recept. Het komt uit het kookboek Rudolph’s Christmas. Kerstrecepten van Rudolph van Veen. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond eerder in de bijlage Leven.

benodigdheden (voorgerecht voor 4 personen)

8 plakjes bladerdeeg, ontdooid

1 ei

300 g kleine mozzarellabolletjes

250 g cherrytomaatjes

1 bosje basilicum

30 ml olijfolie extra vierge

zout en versgemalen peper

75 g rucola

50 ml balsamicoglacé

extra nodig: bakpapier

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd met een mesje 8 sterren uit het bladerdeeg (er worden dus 2 sterren per persoon gebruikt). Kluts het ei en bestrijk de kerststerren ermee. Leg ze …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?