Recept: Kerriesoep met mais en bosui

Koken
beeld Carel Schutte
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Wilma van Dijk, 26 jaar, is lerares Engels. Is ze klaar met lesgeven, dan doet ze niets liever dan de opbrengst van haar moestuin – honderd vierkante meter – verwerken in betoverende recepten. Vandaag kerriesoep met mais en bosui.

Pasen is vroeg dit jaar, dus de voorbereiding is al in volle gang. Dit jaar gaan we met mijn schoonfamilie gezellig brunchen. Wij hadden in gedachten om een heerlijk soepje te maken en deze te serveren in mooie kleine glazen met wat zelfgemaakte bladerdeegstengels. Deze kerriesoep met mais en bosui is daar heel geschikt voor. De gele kleur past helemaal in de tijd van het jaar en het is een licht soepje dat perfect past op een brunchtafel. Uiteraard kun je deze soep ook prima eten als het geen Pasen is en je op een ander moment een brunch organiseert.

Maar wanneer je ook voor dit gerecht kiest …
Dit is 19% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door