Recept: Karamel

Koken
beeld fontaine uitgevers
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Karamel is een heerlijk en simpel product. Door de suiker te verhitten, krijg je vanzelf een mooie karamel. Deze is te gebruiken als decoratie op een taart, maar ook als basis om crèmes en andere vullingen op smaak te brengen. Laat de karamel echter nooit alleen, want hij verbrandt snel!

benodigdheden voor 600 gram

500 g. kristalsuiker

150 ml. water

100 g. glucose (optioneel)

bereiding

Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem op halfhoog vuur. Veeg tussendoor de pan schoon met een vochtige kwast als er suikerresten blijven plakken, deze kunnen verbranden. Laat rustig koken tot het mengsel een temperatuur van 180 °C en een mooie goudbruine kleur heeft. Stop het kookproces door de bodem van de pan kort in een grote mengkom met koud water te dopen.

De karamel is kl …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?