Recept: Kaneelballetjes

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
‘Kaneelballetjes horen bij Pesach zoals kerstkransjes bij Kerstmis. Deze balletjes doen me denken aan vroeger, toen mijn moeder al het feestelijke gebak voor Pesach maakte en ons huis dagenlang naar kaneel rook.’ Dat schrijft Anne Shooter in het kookboek Kaneel & Kardemon.

benodigdheden (voor ongeveer 20 stuks):

2 eiwitten, op kamertemperatuur

225 g gemalen amandelen

125 g fijne kristalsuiker

1 el kaneel

poedersuiker, om de balletjes door te rollen

Anne Shooter vervolgt: ‘Ik weet nog goed dat ik op mijn tenen bij het aanrecht stond om stiekem een kaneelballetje met poedersuiker in mijn mond te stoppen. Ik vind ze naturel al lekker, maar je kunt ze eindeloos opsieren. Doop ze eens in gesmolten chocolade, voeg rozijnen of …
Dit is 30% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door