Recept: Kalfstangia met gekonfijte citroen en smen

Koken
beeld nijgh & van ditmar
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Tangia is een urnvormig terracotta kookvat. Het is ook de naam van de stoofpot gekookt in de pot. Zo’n stoofpot wordt veel gemaakt in Marrakech, Marokko. Dit is een heerlijk recept voor een stoofpot met kalfsvlees.

benodigdheden voor 6-8 personen

3 kleine bolletjes knoflook (of 1 grote bol)

1 eetl. gemberpoeder

peper en zout

1 eetl. komijnzaad

1 eetl. kurkuma

1 gekonfijte citroen

100 g smen (of gezouten boerenboter)

Marokkaanse olijfolie

1 kilo kalfsschenkel

bereiding

Maak de marinade: pel de tenen knoflook (ja, alle teentjes!) en rasp of knijp ze fijn.

Meng in een grote kom de knoflook met het gemberpoeder, ½ eetlepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel zout, het komijnzaad, de kurkuma, de c …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?