Recept: Kalfsrollade met paddenstoelensaus

Koken
beeld ap / Larry Crowe
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wederom een van de nostalgische recepten uit de keuken van filmlegende Audrey Hepburn. Zie voor een uitgebreide bespreking van haar kookboek, samengesteld door haar zoon, de bijlage Leven van vorige week woensdag.

benodigdheden (voor 4 personen):

1 kg kalfsrollade, opgebonden door de slager

4 saliebladeren

1 takje rozemarijn

zout

versgemalen zwarte peper

3 el boter

1 wortel, geschrapt en in kleine blokjes

1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes

1 ui, gepeld en fijngesnipperd

240 ml droge witte wijn

1 l melk (genoeg om het vlees onder te zetten)

Voor de saus:

400 g gele en bruine cantharellen

1 teentje knoflook, geplet

240 ml slagroom

1 bosje peterselie, fijngehakt

bereiding

Laat de slager de kalfsrollade voor je opbinden. Steek de salie en rozemarijn onder het opbindtouw van …
Dit is 24% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief