Recept: Kabeljauwballetjes

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het recept voor deze kabeljauwballetjes roept een ­herinnering wakker aan de heerlijke maaltijden uit de ­Provençaalse keuken. Eet smakelijk!

benodigdheden

​400 g kabeljauw

80 g panko

1 teentje knoflook, geraspt

1 verse lente-ui, fijngesneden

2 el bladpeterselie, fijngehakt

2 el basilicum, fijngehakt

1 ei

100 ml room

½ citroen, sap en rasp

2 takjes tijm, gerist

2 limoenen, rasp

zout en versgemalen zwarte peper

olijfolie, om in te bakken

400 ml tomatencoulis

1 el groene olijven, gehakt

1 el zwarte olijven, gehakt

2 el artisjok op olie

1 el appelkappers, gesneden

4 zoute ansjovis, in stukjes

2 el basilicum, gehakt

12 gedroogde tomaten

blokje Parmezaanse kaas, geraspt​

bereiding

​Snijd de kabeljauw in een heel f …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?