Luister naar

Recept: Kabeljauw in ontbijtspek

Nieuws
Caponata is van origine een Siciliaans gerecht met ­aubergine en olijven. Een hapjespan bomvol groenten. Daar serveer je een kabeljauwfilet bij, omwikkeld met heerlijk krokant gebakken ontbijtspek.
redactie nd
donderdag 7 maart 2019 om 03:00
Recept: Kabeljauw in ontbijtspek
Recept: Kabeljauw in ontbijtspek uit besproken boek

benodigdheden voor 4 personen

Caponata

2 aubergines

2 paprika’s

olijfolie

1 eetl. oregano

2 teentjes knoflook

2 uien

1 handvol peterselie

6 grote tomaten

2 handenvol groene olijven

2 eetl. kappertjes

2 eetl. appelazijn

zout en peper

Vis

4 kabeljauwfilets

8 plakjes ontbijtspek

bereiding

Snijd de aubergine en paprika in stukjes.

Verhit olijfolie in een grote koekenpan en voeg de aubergine, paprika en oregano toe.

Bak gedurende vijf minuten, roer af en toe door.

Pers de knoflook.

Snijd de ui en peterselie fijn.

Voeg dit toe aan de pan en bak enkele minuten mee.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze met de olijven, kappertjes en azijn toe aan de pan.

Laat twintig minuten sudderen tot de aubergine zacht is.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Omwikkel elke visfilet met twee plakjes ontbijtspek.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak het vispakketje tot de ontbijtspek krokant is en de vis gaar.

Besprenkel de caponata met olijfolie en serveer met de vis. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Ineke: ‘Ik kom bijna niet in de supermarkt. Ik koop zoveel mogelijk biologisch en haal dat bij de groenteman, op de markt of bij een biologische boer.'

Ineke heeft al veertien jaar geen grijze kliko meer voor het restafval: 'We hadden hem niet nodig'

Ineke de Jong-van der Veen (76) uit Nijkerk. Ze heeft deed de grijze kliko de deur uit. ‘Als ik jarig ben, vraag ik altijd om iets eetbaars wat gezond is en waar geen plastic verpakking omheen zit.’

Kleding is een grote vervuiler. 'Als elke Nederlander per jaar zes kledingstukken mínder zou kopen, zou dat heel veel CO2 besparen.'

Hoe ga je duurzaam om met je kledingkast? 'Kleding heeft ook invloed op hoe we denken én handelen'

Less is more, en dat geldt vooral voor het kopen van kleren. Want de productie van kleding heeft veel invloed op het milieu. Hoe ga je duurzaam om met je kledingkast?

In de stad Nijkerk, met een rijk cacao-verleden, creëren de meester en zijn leerling de meest verrassende smaakbommetjes van chocolade.

Hoe krijg je taart en chocola weer op de menukaart? 'Na het hoofdgerecht moet het hoogtepunt komen'

Het dessert heeft zwaar te lijden. Omwille van de sluitpost kiest de horeca steeds vaker voor een doorsnee inkooptoetje en thuis nemen we genoegen met een schaaltje vla. Waar is de zoete creativiteit gebleven?

Hovenier Hans te Loo: 'Als je de regenpijp afkoppelt, kan het water de tuin in stromen en infiltreren in de bodem.'

Niet te nat en niet te droog, hoe doe je dat in de tuin? Acht tips van een hovenier

Slim omgaan met water in de tuin, hovenier Hans te Loo draait zijn hand er niet voor om. Hoe voorkom je dat de tuin te nat of juist te droog is? ‘Zet de juiste plant op de juiste plek.’

In het drukke gezin Van der Kolk lukt het doordeweeks niet om gezamenlijk te ontbijten. Daarom maakt Marijke er op zaterdag extra werk van.

Aan tafel bij het gezin Van der Kolk: 'Als we soep eten, vieren we avondmaal met de kinderen'

Gert en Marijke van der Kolk proberen in elke maaltijd wel groenten te verwerken: courgette in het ontbijt, paprika en komkommer bij de lunch ... 'Als de kinderen ’s avonds hun bord niet leegeten, is dat minder erg.'

'Het wordt tijd om Carcassonne na al die jaren te vragen de kroon over te dragen aan Cascadia.'

Carcassonne, de koning van het tegellegspel, heeft concurrentie: 'Enorm simpel en snel uit te leggen'

Jarenlang was Carcassonne de onbetwiste koning van het tegellegspel. Maar er is een nieuwe kaper op de kust, stelt bordspel-recensent Wilco van Doorn. 'Misschien wordt het zelfs wel tijd om de kroon over te dragen.'