Recept: Kabeljauw in ontbijtspek
benodigdheden voor 4 personen
Caponata
2 aubergines
2 paprika’s
olijfolie
1 eetl. oregano
2 teentjes knoflook
2 uien
1 handvol peterselie
6 grote tomaten
2 handenvol groene olijven
2 eetl. kappertjes
2 eetl. appelazijn
zout en peper
Vis
4 kabeljauwfilets
8 plakjes ontbijtspek
n.a.v. Pioppi hét kookboek, Dr. Aseem Malhotra, Donal O’Neill & Nora French. Uitg. Karakter, Uithoorn 2019. 200 blz. € 19,99.bereiding
Snijd de aubergine en paprika in stukjes.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan en voeg de aubergine, paprika en oregano toe.
Bak gedurende vijf minuten, roer af en toe door.
Pers de knoflook.
Snijd de ui en peterselie fijn.
Voeg dit toe aan de pan en bak enkele minuten mee.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze met de olijven, kappertjes en azijn toe aan de pan.
Laat twintig minuten sudderen tot de aubergine zacht is.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Omwikkel elke visfilet met twee plakjes ontbijtspek.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak het vispakketje tot de ontbijtspek krokant is en de vis gaar.
Besprenkel de caponata met olijfolie en serveer met de vis. <