Recept: kaasvlinders

Koken
beeld Harold Pereira
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vroeger mochten mijn zus en ik in de schoolvakantie altijd een kaasvlinder halen bij de bakker. Dat was echt iets om naar uit te kijken, zo’n warm en knapperig kaasbroodje. Heerlijk! Later ben ik zelf gaan proberen of ik kaasvlinders kon bakken. Het was even uitproberen, maar het is gelukt.

benodigdheden (voor 16 kaasvlinders)

75 gr boter op kamertemperatuur

1 ei, op kamertemperatuur

50 gr bloem

1 tl zout

1½ el fijne mosterd

¼ tl gemalen peper

450 gr belegen of oude kaas, geraspt

bloem voor het werkblad

1 recept gerezen bladerdeeg*

bereiding

Mix voor de vulling de boter, het ei, de bloem, het zout, de mosterd en de peper tot een romig geheel.

Rol het bladerdeeg uit tot een vierkante lap van 50 bij 50 centimeter. Bestrijk het deeg met een dunne laag van de vulling …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?