Recept: Japchae

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Japchae wordt in Korea meestal gemaakt met noedels van zoete aardappel. Je kunt ook rode noedels gebruiken, maar noedels van mungbonen (glutenvrij) worden ook veel gebruikt.​

benodigdheden (voor 6 personen, bijgerecht):

180 g noedels van zoete ­aardappel, gedroogd

2 el zonnebloemolie

3 rode uien, in dunne ­halve ringen

1 rode paprika, dungesneden

70 g wortel, in julienne

120 g shiitakes, dungesneden

4 bosuitjes, in ringen

1 teen knoflook, geperst

80 ml mirin

1 tl suiker

80 ml sojasaus light

1 tl sesamolie

2 el sesamzaadjes, geroosterd

zout en peper​

bereiding

Kook de noedels in ruim water ­volgens de instructies op het pak. Spoel koud onder de kraan en …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?